Hulp bij de borstvoeding

Wat is een Lactatiekundige? 
Een Lactatiekundige is DE specialist op gebied van borstvoeding. Zij geeft (de aanstaande) moeder, vader en kind specialistische begeleiding bij borstvoeding. Bor​stvoeding geven is natuurlijk, maar gaat daarom nog niet altijd vanzelf. Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor het geven van borstvoeding (even) niet verloopt zoals je dat wel zou wensen. 
Een lactatiekunde kan helpen met het zoeken naar een passende oplossing bij specifieke problemen. Als gediplomeerd IBCLC lactatiekundige help ik je graag. Ik kijk samen met jullie naar jullie vragen, wensen, gezinssituatie en kindje en maak een plan waar jullie je goed bij voelen en wat je (weer) op weg helpt. Ik ga er vanuit dat borstvoeding niet moet, maar mag en een bijzondere ervaring kan zijn. Je bepaalt zelf wat goed is voor jou en je baby. Ik denk vervolgens met je mee.​ 

Wat kost hulp bij borstvoeding?
Vergoeding door de zorgverzekering. Het is goed om alvorens een lactatiekundige te raadplegen, te informeren bij uw ziektekostenverzekeraar of lactatiekundige zorgt wordt vergoed: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/lactatiekundige. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. 
Het eigen risico is niet van toepassing in de tarieven van lactatiekundige zorg. Voorwaarde is meestal wel dat de lactatiekundige IBCLC aangesloten moet zijn bij de VSBB of NVL (dat ben ik).​ Heb je een korte of een uitgebreide vraag? Wil je liever een huisbezoek, waarbij ik meekijk met een voeding, of wil je juist graag telefonisch antwoord op je vragen? Wil je graag meer weten over de verschillende consultmogelijkheden en kosten? Stuur even een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.