Gefeliciteerd! Je bent zwanger​.

Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere gebeurtenis! Verloskundigenpraktijk Zwanger in Emmen wenst je een voorspoedige zwangerschap toe en staat klaar om je zo goed mogelijk te begeleiden. Zwanger zijn en bevallen zijn bijzondere gebeurtenissen waar je je eigen ideeën over hebt. Zolang het medisch verantwoord is, is alles bespreekbaar. We zullen samen met jullie kijken hoe we deze bijzondere gebeurtenissen tot een mooie periode kunnen maken, zodat jullie hier goed en tevreden op terug kunnen kijken. Natuurlijk ligt onze prioriteit bij de gezondheid van moeder en kind. Vanaf 5 weken zwangerschap kun je je bij ons aanmelden en zullen we de eerste afspraak (deze is rond 8 weken zwangerschap) met je inplannen.

Denk je erover om je bij ons aan te melden? Lees op deze pagina meer over: INSCHRIJVEN

01

Super belangrijk! Nu je weet dat je zwanger bent..

Nu je weet dat je zwanger bent is het heel erg belangrijk dat - als je dat nog niet deed - je meteen foliumzuur gaat slikken om de kans op afwijkingen vroeg in de zwangerschap zo klein mogelijk te maken. . Foliumzuur is vitamine B11. Het zit bijvoorbeeld ook in bananen, sinaasappelen, peulvruchten en groene bladgroenten. Voor de zwangerschap heb je extra van deze vitamine nodig. Slik elke dag foliumzuur tot je 12 weken zwanger bent. Op de website van het Voedingscentrum vind je de aanbevolen hoeveelheid per dag. De tabletten zijn zonder recept bij de drogist of apotheek verkrijgbaar.

02

Help jij ook andere moeders met hun wens?

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je andere vrouwen helpen zwanger te worden door je aan te melden bij Moeders voor Moeders. Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het hCG-hormoon (het zwangerschapshormoon) gehaald. Dit hormoon vergroot de kans op een zwangerschap bij vrouwen die moeite hebben met zwanger worden. De hormonen kunnen alleen de eerste vier maanden van de zwangerschap uit de urine worden gehaald.

Kijk voor meer informatie op: www.moedersvoormoeders.nl. Indien je wilt, kun je je hier ook direct aanmelden. 

“Pregnancy is not just about growing a baby, but also about growing as a woman and a mother.”